Biztosan ti is olvastátok mostanában a hírekben, hogy sorra zárnak be amerikai nagy plázák boltjai, mert kevésbé sikeresek az online boltok versus offline üzletek harcában. Lehet, hogy felmerült bennetek is a kérdés, hogy ha ez a tendencia valóban folytatódik, vajon van-e létjogosultsága a hagyományos boltoknak a piacon? Vajon meddig tudnak kitartani?

Megéri manapság boltot nyitni?

Nos a válasz nagyon röviden: Igen! Megéri! A trendek és tapasztalatok azt (is) mutatják, hogy a legkedveltebb vásárlási forma máig a hagyományos, üzletben történő vásárlás. A vevőknek szükségük van rá, hogy megtapinthassák, élőben láthassák, felpróbálhassák, kipróbálhassák a termékeket. Rengeteget segít a választásban és döntésben a tapasztalás. Lehet, hogy kényelmesebb és időtakarékosabb otthonról, a kedvenc fotelünkből, az interneten keresztül vásárolni, de nem feltétlenül gyorsabb és határozottan kevesebb élménnyel jár. És ez itt a lényeg.

Az emberek többségének szüksége van megfelelő eladó-vevő kapcsolatra, tanácsadásra, útmutatásra, ajánlásra. Gyakran plusz információra is, amit adott esetben, egy webshopban a termék leírása nem tartalmaz.

És akkor még nem is beszéltünk azokról, akik igazán szívesen indulnak el vásárolni, körbenézni, felfedezni.

Azok az üzletek tudnak tehát a jövőben is túlélni, sőt igazán jól működni, amelyek vásárlásélményt nyújtanak a vevőknek.

Legyen élmény üzletedben a vásárlás! Nyújts többet, mint amit a vevő várna! Lepd meg, nyűgözd le őt! Érd el, hogy szívesen térjen vissza hozzád és még barátainak is ajánlja a boltod.

Nem állítom, hogy könnyű ezt elérni. Hangulatos és egyedi bolti  környezetet kell hozzá kialakítani, hívogató, lenyűgöző kirakatot berendezni, megfelelő bolti marketing stratégiát alkalmazni.

Ezt az oldalt azért hoztuk létre, hogy minél könnyebben megtaláld azt a kreatív szabadúszót, a környezetedben, aki a fentiekben segíteni tud Neked. Legyen az építész, belsőépítész, lakberendező, dekoratőr, kirakatrendező, fotós, grafikus vagy webdesigner.

Keress rá, találd meg! Beszéljétek át, hogy miben tudna segíteni Neked és alakítsatok ki együtt ellenállhatatlan üzlettereket!

 

Hozzászólás